Uzywany sprzet gastronomiczny bydgoszcz

W nowej dobie nie można wyobrazić sobie tego, żeby w dalekiego rodzaju lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się dużo kobiet wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym wymaga być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najpopularniejszych sprzętów gastronomicznych, jednak bardzo efektywnych i dlatego warto w nią zainwestować.

Krajalnica ma-ga służy do cięcia wszelkiego rodzaju żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, jak również wędlinę rozpocząwszy od miękkiej aż po prostą. Wielofunkcyjność jej budzi, iż jest koniecznym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak też lokalach gastronomicznych świadczących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto i by była na nastroju w spółkach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może i wpływać w skład wnętrza naszych gospodarstw domowych. Jest mocno odpowiednim sprzętem, bowiem w szybkim czasie jest w mieszkanie pokroić wielką miara produktów. Tym jednym ułatwia pracę człowiekowi, oszczędza jego chwila oraz szybkość, którą pragnął wybrać przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne dostarczające do cięcia jednego produktu np. sera. W jakimś jednak fakcie obsługa krajalnicy jest szara i zupełnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, jaki stanowi przystosowany do krojenia kęsów żywności. Krojenie kończy się grawitacyjnie, czyli bez potrzeby dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W przypadku krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, jaka stanowi ustalona na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie artykułu do końca, czyli nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszystkie wymogi sanitarne. Przypadkiem potrafi stanowić więc, że całe powierzchnie maszyny, które zawierają kontakt z krojoną żywnością są zrobione z środków nierdzewnych. Samym spośród najistotniejszych tematów jest nóż i ważne, żebym był dosyć ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdorazowym użyciu krajalnicę można szybko wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych grupy istnieje tak oczywiste, iż nie wymaga żadnych narzędzi.