Krajalnica spiralna severin

W magazynach natomiast w gospodarstwach domowych bardzo często występuje potrzeba pokrojenia czegoś w pewne, cienkie plastry. Działa to przede wszystkim wędlin, serów i pieczywa, jednak daje się, że krajalnica jest wykorzystywana oraz do własnych celów, na model do cięcia warzyw lub produktów, gdy potrzebujemy ich w struktury cienkich plasterków.

W relacji z tego, co pragnę kroić na krajalnicy, stanowi ona wyposażona w profesjonalne ostrze - dobre lub ząbkowane. Ząbkowane przeznaczone jest do krojenia pieczywa, co umożliwia łatwo "wgryźć się" w jego grupę i stosuje równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z zmianie jeśli idzie o wędliny czy sery, zależy nam szczególnie na cienkich, równych plastrach, które wycina się łatwo i bez dodatkowego wysiłku. Do owego kierunku używamy krajalnicy z gładką, jednak bardzo dobrą krawędzią, która doskonale radzi sobie z twardymi, jak i bardzo skomplikowanymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to precyzyjna maszyna do krojenia, polecana zwłaszcza do klubów gastronomicznych też do sklepów. Jest wskazywana przez producenta ze względu na prostą dużą wytrzymałość oraz łatwość obsługi. Dzięki tym ruchom każdy, po pierwszym przeszkoleniu z działu zaufania i higieny pracy, może dołączyć do produkcji z krajalnicą i przekazywać naszym użytkownikom wędliny czy sery pokrojone w jasne plastry. Krajalnice dobrych marek pozwalają na bliskie uporanie się z pokrojeniem wielkiej części wędlin lub serów, przy małym koszcie sztuki i szybkości pracownika. Taka krajalnica w handlu pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki wtedy przeznaczano na krojenie towarów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, kiedy toż stanowi chciane na przykład w sukcesu szynek surowych, które jada się tylko w plasterkach grubości bibułki.