Kasa fiskalna homologacja

Kuchnia polska umieszcza się w grup na daniach mięsnych. To z stylu w jaki dokonamy wołowinę, wieprzowinę i drób zależy, czy nasz posiłek będzie sukcesem bądź porażką.

Mycie Mięso powinniśmy myć tuż przed rozpoczęciem. Nie wolno przypominać tego, jeśli jesteśmy pomysł schować je do lodówki, gdyż w trakcie mycia umieszczamy na jego powierzchnię niebezpieczne bakterie, które potrafią przyspieszyć proces jego rozkładu. Po umyciu mięsa powinniśmy dokładnie umyć ręce. Też warto dbać o czystości w przypadku wszystkich przedmiotów (noże, deski do krojenia), z jakimi surowe mięso miało styczność.

Krojenie i dodawanie Mięso zawsze powinniśmy kroić w poprzek włókien. Dzięki temuż po zbudowaniu będzie ono jędrne i słabe. Do krojenia mięsa powinniśmy jednak używać ostrego noża. Dobrym sposobem jest jego każdorazowe ostrzenie i płukanie. Dzięki temu krojone przez nas kotlety nie będą nieestetycznie poszarpane. Jest zatem ważne szczególnie dlatego, że przez poszarpane brzegi wycieka sok, przez co mięso traci swoją soczystość i zapach.

Najlepiej smakuje mięso wcześniej zamarynowane. Marynatę możemy dokonać z czosnku, oliwy z oliwek, rozmarynu lub nowych ziół oraz przypraw. Żeby marynata dobrze się wchłonęła, warto wcześniej je rozpulchnić. Niezastąpiony potrafi się wtedy okazać rozdrabniacz do mięsa. Dzięki niemu ciało lepiej wchłonie przygotowaną przez nas marynatę oraz będzie smaczniejsze.

Obróbka termiczna Zamarynowane mięso możemy usmażyć, upiec lub udusić. Smażąc i pijąc, warto mieć, iż na im mniejszym ogniu będziemy toż prowadzić, tym odpowiednio. Mięso zakłada się w części z białka oraz tłuszczu, dlatego za duża oraz ogromna temperatura powoduje, że zatrzymuje się ono krótkie i łykowate. Smażąc je na głębszej temperaturze sprawimy, iż będzie rozpływało się w ustach. Podczas pieczenia warto zadbać o to, by mięso było co każdy czas podlewane tłuszczem. Dzięki temu ochroni ono bliską soczystość i styl.